كتب - محرر الاقباط متحدون 
رد القس جوارجيوس القمص فيلبس كاهن كنيسة الشهيد العظيم مار جرجس بمدينة العاشر من رمضان ، على سؤال حول آية في (تك): وأطلب أنا دمكم لأنفسكم فقط من يد كل حيوان أطلبه ومن يد الإنسان أطلب نفس الإنسان من يد الإنسان أخيه: كيف يطلب الله دم الإنسان من يد كل حيوان، في حين أن الحيوانات لا تُحاسب مثل الإنسان وليس لها سماء أو نار؟.
 
وقال القس جوارجيوس خلال اجتماع "ثمر الروح": في الحقيقة، الموضوع ده مذكور في الكتاب، إن ربنا بيحاسب الثور اللي يقتل الإنسان. 
 
لافتا :"إيه الفكرة؟ يقول إن الثور ده نطح الإنسان، فده بيوضح لنا أهمية وغلاوة دم الإنسان، وإن دم الإنسان مش حاجة رخيصة.
 
وواصل:"ثانيا، يوضح لنا إهمال صاحب هذا الثور،فيقول إن الثور لو كان معروف إنه نطاح وصاحبه عارف إنه مؤذي، فيتحاسب صاحب هذا الحيوان.
 
مشيرا :" زي واحد ربى حيوان أو ربى حاجة بتعمل مشاكل للناس، وفعلا حصلت مشكلة، فمين اللي هيتحاسب؟ يتحاسب صاحب هذا الحيوان.